Smoked Cheesy Venison Sticks

Wędzone tandetne Dziczyzna Patyki



Po prostu chcę podzielić się moim wędzonym tandetnym przepisem na przekąski z dziczyzny wraz z pomocą dobrego starego pana Bacona i HI Mountain Spice Kit. W przypadku tego przepisu możesz użyć dowolnego sera zamiast o wysokiej temperaturze, o ile nie ustawiasz palacza na ponad 190 stopni. Pamiętaj, że ser temperatury jest drogi. Niektórzy ludzie mogą myśleć, że jest to trudne, ale tak nie sądziłem. Użyłem Gander Mountain 5# pionowego zarysowania i jest o wiele łatwiej, jeśli masz pomoc. Pakuję próżniowo i wkładam je do lodówki, aby cieszyć się kiedykolwiek. Mogę powiedzieć, że pozostają dobre przez 4 miesiące w lodówce. Ale nie jestem pewien, czy trwają dłużej, ponieważ wkrótce zostaną zjedzone w naszym domu. Mam nadzieję, że spróbujesz tego następnego (lub pierwszego) palenia.

Ingredients

8 funtów dziczyzny

2 funty oryginalnego boczku Kunzler (sól, cukier, fosforan sodu, erytorbinian sodu, azotyn sodu)

Oba składniki zmiksuj w maszynce do mięsa

4 papryczki jalapeño (bez nasion) drobno posiekane

16 uncji ulubionego, startego sera (w osobnej misce)

2 1/2 szklanki wody

2,5 łyżeczki przyprawy hi mountain na FUNT = 20,5 łyżeczki

2 łyżeczki kuracji hi mountain na funt = 20 łyżeczek

Preparation

Wlać rozpuszczoną płynną mieszaninę na wierzch mięsa i wymieszać.

Rzeczy w osłonce kolagenowej

Umieścić w lodówce od 4 godzin do 24 godzin (jest w nim więcej niż wystarczająco lekarstwa, aby umożliwić natychmiastowe palenie)

Gotowanie/palenie:

Pozwól, aby pałeczki osiągnęły temperaturę pokojową

Ustaw Bradley Digital na 130 stopni F (54,4C) i pozostaw patyczki do wyschnięcia na 2 godziny w szafce (bez miski na wodę)

Podnieś temperaturę do 62,8–65,5 °C (145–150 F) i rozpocznij wędzenie biszkietami wiśniowymi przez 2 godziny (z miską na wodę)

Podnieś temperaturę do 160F (71,1C) i gotuj przez kolejne 2 godziny

Podnieś temperaturę do 170F (76,7C) do 180F (82,2C)

Włóż sondę termometru do górnej 1/3 patyczka (nie za wysoko i nie za nisko)

Kontynuuj gotowanie, aż uzyskasz odczyt 155F (68,3C).

W tym momencie wyciągnij je i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny (gotowanie będzie kontynuowane do 160 F).